T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYOĞLU - Namık Kemal İlkokulu

TARİHÇEMİZ

Okulumuz Ömer Avni Mahallesi Selime Hatun cami sokak No:2 Fındıklı /BEYOĞLU adresinde 5318 m2 yüzölçümüne sahip olup; bir dönem Meclisi Mebusan’ a konuk evi olarak da hizmet veren Faik Paşa Konağı’nın yerine dönemin valisi Muhittin ÜSTÜNDAĞ’ ın girişimleri ile yaptırılmıştır. Okulun projesi İTÜ Öğretim üyesi Prof. Germain DEBRE tarafından “Modern mimarlığın beş noktası-Kübik Mimari” tasarımına göre çizilmiştir. Okulumuz mimarı tarzı olarak dünyada üç okuldan biri olarak söylenmektedir.

 

Okulumuz 1933-1934 Eğitim Öğretim yılında 13.Mektep adı ile Eğitim Öğretime başlamıştır. Bir süre sonra 13.Okul İnönü adını almıştır. Daha sonra 1960 yılında Namık Kemal İlkokulu adını almıştır. Beyoğlu İlçesi Fındıklı semtinde güzel yapısı, geniş bahçesi ile doğal güzellikleri yaşatan görünümdedir.

2006 yılında Etüt Beslenme Okulu kapsamına geçilerek eğitim öğretime devam etmektedir.

Halen okulumuzda 17 derslik, 2 Anasınıfı Dersliği, 1 Özel Eğitim Sınıfı Çok Amaçlı Salon (Konferans Salonu ) yer almakta olup; Tam gün Eğitim uygulaması yapıldığından yemekhane bölümü de bulunmaktadır. Bakanlığımızın desteğiyle Z-Kütüphane yapılmıştır.

Okulumuz eski Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Tansu ÇİLLER, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Sedat ÜLKER başta olmak üzere birçok ünlü bilim ve siyaset adamı ile sanatçılar Eğitim Öğretim görmüştür.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.10.2017 - Güncelleme: 26.03.2019 15:31 - Görüntülenme: 4261
  Beğen | 24  kişi beğendi